Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečena piletina sa topljenim sirom

Pečena piletina sa topljenim sirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Pečena piletina sa topljenim sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
16/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jedno jelo, koje slobodno možemo nazvati kulinarskom romantikom u rerni! Obavezno treba probati"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pileća krilca - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 komad
  • ulje - 4 - 5 kašike
  • pečurke - 180 g, iz konzerve
  • šargarepa - 2 komada
  • kukuruz - 2 kašike
  • topljeni sir - 5 trouglova
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
  • origano
  • peršun
  • vina - 50 ml, domaće
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu skuvajte do pola i ocedite. U tiganju ugrejte ulje i upržite naseckane crni luk, praziluk, šargarepu i oceđene pečurke. Posolite i dodajte biber i origano, a zatim sipajte vino da se prodinsta za kratko.

Smesu od povrća prebacite u pleh, dodajte oceđeni kukuruz i rasporesite po dnu.

Piletinu posolite, dodajte kari, alevu papriku i biber i rasporedite je preko povrća. Topljeni sir nasecite na komade i postavite ih između piletine.

Dolijte vodu i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta. Pet minuta pre kraja, viljuškom promešajte topljeni sir i vratite u isključenu rernu na kratko.

Poslužite uz domaće vino i uživajte u neverovatnom ukusu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: