Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Spanać zapečen u rerni

Spanać zapečen u rerni

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451122958140
Spanać zapečen u rerni
Fotografije: Admin
1 / 6sa Videom
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"U sezoni spanaća ovaj recept je pravo uživanje čulima. Nešto što obavezno treba da probate!"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • pavlaka - 150 ml
  • kaškavalj - 150 g
  • ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i isećemo spanać, iseckamo luk i beli luk.

U šerpi zagrejemo ulje i u njemu prospržimo luk i beli luk, dodajemo spanać i dinstamo dok spanać ne promeni boju.

Skidamo poklopac i sačekamo da tečnost ispari.

Dodajemo pavlaku i začinimo solju i biberom, dobro promešamo.

Prebacimo u posudu za pečenje, pospemo rendanim kačkavaljem i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
54
40
30
20
10
Oceni: