Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Punjena jagnjeća plećka za Uskrs

Punjena jagnjeća plećka za Uskrs

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Punjena jagnjeća plećka za Uskrs1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
5
"Punjena jagnjeća plećka za Uskrs je prava klasika, ali istina je da ovo ukusno jelo ima mesto na našoj trpezi tokom cele godine"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 komad jagnjeće plećke i oko 500 g jagnjećih iznutrica
  • luk - 3 veze, mladi
  • beli luk - nekoliko struka mladog
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • nana
  • peršun - 1 veza
  • ulje - 150 ml
  • maslac - 125 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro iznutrice i stavite ih da se kuvaju. Ostavite ih da se ohlade i sitno iceckajte.

Ugrejte ulje i stavite da se dinsta iseckan mladi luk, a nakog toga i beli luk. Dodajte pirinač, promešajte i sipajte iznutrice. Začinite solju i dospite 2 šolje bujona iz iznutrica.

Promešajte, sačekajte da pirinač nabubri i dodajte začine po ukusu. Skinite nadev sa vatre.

Operite jagnjeću plećku, napravite džep na njoj i lepo posolite svuda.

Napunite je nadevom i ušijte. Stavite je u namazan pleh, oblino namažite rastopljenim maslacem i alevom paprikom.

Dospite u pleh oko 300 ml bujona i lepo pokrijte folijom, Stavite punjenu plećku za Uskrs da se peče oko 3 sata na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: