Uskršnje pletenice s ratlukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Uskršnje pletenice s ratlukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema65 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
"Znate li da uz ove ukusne pletenice s ratlukom svaki dan može da bude Uskrs"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pre svega sve namirnice treba da su sobne temperature. Prosejemo brašno, aktiviramo kvasac s malo mleka, šećera i brašna. Zamesimo testo dok postepeno dodajemo po malo od pomešane masnoće, mast, ulje i maslac.

Na radnoj površini ili stolu mesite i rastežete, preklapate kao kovertu i ponovo rastežete. Namažete testo i ostavljate ga na toplom. Nakon što dobro nadođe delite ga na onoliko koliko ćete da napravite pletenica i u zavisnosti koliko su velike posude u kojima ćete ih peći. A možete da napravite kao ja - da pečete u plehu od rerne - tamo staju po dve pletenice.

Forimirajte fitilje, dok prvo spljeskate jedan i zabijate parčiće ratluka. Uvijate i uvrćete da se ne vidi ratluk. Od tri fitilja pletete pletenicu, stavite papir za pečenje na posudu i stavite dve pletenice.

Narastu skoro da udvostruče obim, mažete jajem, posipate šećerom i susamom i pečete u zagrejanoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: