Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Ćufte na Čirpanski način

Ćufte na Čirpanski način

tintin
Početnik
284
Ćufte na Čirpanski način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
7 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Da li znate originalni recept ćuftica na čirpanski način? Pripremamo za vas ovaj recept, za koji smatramo da je autentičan, neodoljiv i pre svega ukusan"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • čubar - 1/2 kašičice
  • hleb - 1 kriška
  • sveže mleko
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 komada, srednje veličine
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od paradajza - 200 ml
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 5 grančica
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umesimo mleveno meso sa čubrom, potopljenim hlebom u sveže mleko i nakon toga iseckana i izrendana jedna glavica luka.

Oblikujemo ćufte, uvaljamo ih u brašno i pržimo u ulju, ali da ne budu sasvim gotove.

Za sos. u istoj masti dinstamo drugu glavicu luka i sitno iseckan beli luk. Stavljamo iseckanu šargarepu na kockice i krompir - krupnije isečen. Promešamo, dodajemo brašno, alevu papriku i sok od paradajza.

U sos dodajemo ćufte - 1 šolju tople vode. Kuvamo dok sastojci ne omešaju. Ako je potrebno dodajemo još vode.

Prilikom serviranja posipamo peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: