Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pasticio»Italijanska musaka Pasticio

Italijanska musaka Pasticio

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Italijanska musaka Pasticio4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Nije slučajno što ime ove italijanske musake zvuči kao izjavljivanje ljubavi - obećavamo vam da ćete se zaljubiti u njen ukus"

Potrebni sastojci

  • makarone - 250 g, kratke
  • ulje - 3 kašike
  • pavlaka - 4 kašike
  • ruzmarin
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, pečena
  • beli luk - 2 čena
  • mleveno meso - 600 g
  • paradajz - 6 komada
  • belo vino - 1 šolja
  • peršun - 2 kašike
  • biber
  • so
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • jaja - 3 komada
  • muskatni oraščić
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i papriku propržite, pa dodajte beli luk i mleveno meso i nastavite sa prženjem. Zatim dodajte rendan paradajz i vino i ostavite da se krčka. Dodajte začine.

U tepsiju ređajte red kuvanih makarona, pa smesu od mlevenog mesa i sosa.

Jelo prelijte prelivom od jaja, kiselog mleka i rendanog kačkavalja. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: