Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus po originalnom receptu

Humus po originalnom receptu

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Humus po originalnom receptu
Fotografije: Anonymous
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
90 min.
Ukupno
90 min.
"Neverovatno ukusan i veoma jeftin za pripremu, humus je ukusan i koristan i treba ga stalno praviti u kućnim uslovima. Pogledajte ovaj originalni recept za domaći humus"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 1, 5 šolja
  • tahini - 2 kašike
  • beli luk - 4 čena
  • voda - 3/4 šolje
  • limun - sok od 2 limuna
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • peršun - ili neki drugi začin po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju očistite i potopite u vodu na 24 sata, dok duplo ne nabubri. Stavite u tepsiju i rasporedite, pokrijte krpom i ostavite 2 dana da proklija, a ujutru i uveče sipajte vodu i pažljivo ocedite.

Kada leblebija proklija, blanširajte je tako što je stavite u vrelu vodu. Ostavite tako 2 minuta i ocedite. Može i da preskočite proces klijanja, tako što je stavite u vrelu vodu i kuvate sat i po.

Sve sastojke, osim aleve paprike i začina po izboru, stavite u blender. Meljite dok ne dobijete homogenu smesu, pa posle začinite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: