Način pripreme
Zapržimo iznutrice iseckane na sitno, dodajemo iseckan luk, pečurke, biber, so, peršun, pirinač, prelivamo sa 300 g vode i dinstamo na tihoj vatri dok voda potpuno ne ispari.
Tako pripremljenim nadevom punimo zeca i ušivamo ga, stavljamo ga u posudu za pečenje, prelivamo vinom, masnoćom, pospipamo biberom i solju. Dolivamo 200 g vode, stavljamo lovorov list i prekrivamo posudu folijom.
Peče se 1, 5 sat u jakoj rerni (recept je za pitomog mladog zeca - ako je divlji, treba da se marinira prethodno i da se peče duže). Po želji možemo da ga ostavimo dodatno još 10 minuta bez folije da se dobije željena zlatasta preplanulost.
Varijanta - u posudi u kojoj se peče zec može da se stavi s jedne strane isečen krompir, a s druge strane pirinač s povrćem, Tako će garnirung već biti gotov.