bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan iz rerne na turski način

Patlidžan iz rerne na turski način

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
167
1
180
Patlidžan iz rerne na turski način1 / 2
07/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Ne možete poreći da turska kuhinja ima 1001 recept za pripremu plavog patlidžana i da je svaki ukusniji od prethodnog!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 kom., nasečen na polovine
  • so - po ukusu
  • beli luk - 4 čena
  • luk - 4 glavice, nasečene na tanke kriške
  • maslinovo ulje - 1 šolja (250 ml)
  • peršun - 1 kašika
  • paradajz - 2 velika, sitno nasečena
* merne jedinice

Način pripreme

U gornjem delu plavog patlidžana napraviti nekoliko dubokih proreza. Staviti ih u cediljku i posutih i solju. Ostaviti da se cede oko 1 sat. Prethodno zagrejati rernu na 180 stepeni.

U 2 kašike maslinovog ulja 10 minuta pržiti luk i beli luk. Posoliti, dodati paradajz, i pržiti još 15 minuta. Preostalo maslinovo ulje zagrejati do vrlo visoke temperature.

Plavi paradajz pržiti oko 15 minuta, dok unutrašnjost ne omekša. Staviti ga u pleh za pečenje i napuniti smesom od luka. Peći 25-30 minuta, dok u potpunosti ne omekša. Posuti peršunom i servirati topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: