Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa belim lukom Limončelo

Piletina sa belim lukom Limončelo

Piletina sa belim lukom Limončelo
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Nikada nećete zaboraviti ovu piletinu, sa mirisom limuna!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • beli luk - 7 - 8 čenova
  • so
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • limun - 1 komad
  • žalfija - 5 - 6 listića
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na trakice.

Ugrejte maslinovo ulje i dodajte oljuštene i iseckane čenove belog luka.

Izdinstajte ih dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte komade piletine. Dinstajte uz neprestano mešanje, dok meso ne bude gotovo.

Operite limun i isecite na tanke kriške. Dodajte limun piletini i pržite još 1-2 minuta.

Skinite tiganj sa vatre. Dodajte žalfiju i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: