Musaka - gratin

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Musaka - gratin
Fotografije: Daniil Bikov
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Klasična musaka - ogreten, koja se priprema veoma lako, ukusna je i veoma lagana, za razliku od mnogih zapečenih jela."

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 100g
  • krompir - 1 kg
  • crni luk - 1 glavica
  • biber - mleven
  • bosiljak
  • mirođija
  • jaja - 4 komada
  • pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 125 g
  • so
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite, operite i nasecite na kolutove. Promešajte ih sa sitno naseckanim lukom i rendanim kačkavaljem.

Jaja umutite sa pavlakom i mlekom. Dodajte bosiljak i začine po ukusu.

Krompir poređajte u nauljeni pleh za pečenje. Prelijte ih smesom od pavlake i promešajte.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat i 45 minuta (zavisi od rerne).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: