Način pripreme
U posudu sipajte jednu šolju toplog mleka, kvasac, dve kašike šećera i 1 kašiku brašna. Ostavite da se aktivira na toplom. Umutite jaja sa preostalim mlekom i prosejte brašno.
Pomešate sve sastojke i zamesite glatko elastično testo, pokrivate ga i ostavite da nadođe. Podelite testo na dve lopte, jedna je ostnovna i veća, a druga je veličine jabuk, da bi se napravili listovi.
Veliki deo razvučete na radoj površini, posutu brašnom, razvlačite u upravougaoni oblik, mažete maslacem i jedan deo pospate mrvljenim sirom, a drugi deo isečete na trakice, koje uplićete u pletenicu. Svaka pletenica se prebacuje preko rolata i uvija odozdo, uvijate u krug i prebacujete u pleh, obložen papirom za pečenje.
Od malog dela razvlačite koru i isečete trouglove, skupljate po tri ili četiri i stavljate jedan preko drugog, mažete ih maslacem, pravite proreze i provlačite odozdo nagore, gotova 4 lista ređate po želji između pletenica.
Ostavljate na nadođe i mažete umućenim žumancem sa malo mleka i ulja. Posipate semenkama i pečete u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.