Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pečene paprike ribice

Pečene paprike ribice

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
70 min.
"Klasičan predlog za poznavaoce koji se ne plaše da jedu ljutkasto!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 kg, ljute, ribice
  • sirće - 700 ml
  • voda - 1, 5 litara
  • so - 150 g
  • šećer - 70 g
  • ulje - 150 ml
  • mirođija - 5 vezica
  • beli luk - 3 - 4 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite papričice, isecite im drške i ispecite ih. Dok peckate ribice, pomešajte sastojke za marinadu i stavite da provre. Ostavite smesu da vri 4-5 minuta na tihoj vatri, nakon čega je sklonite s ringle.

Pečene papričice se naatope u toploj marinadi i ostave se da odstoje bar 10 minuta.

Marinirane paprike se poređaju u tegle, između odvojenih redova se stavljaju sitno iseckana mirođija i peršun. Preliju se ostatkom marinade, zatvaraju se i čuvaju na hladnom. Po želji možete da ih sterilišete na pet minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: