Čorba od šarana

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
09/06/2017
"Šaran - ovde, začini - ovde, povrće - ovde, ostaje samo da zasučete rukave i pripremite ovu ukusnu čorbu "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano769
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistiti i oprati. Preliti ga hladnom vodom, posoliti, i kuvati 10-15 minuta, a nakon toga ga izvaditi.

Bujon precediti i ostaviti da provri. Prethodno naseći luk, šargarepu, celer i koren peršuna, upržiti ih na ulju dok ne omekšaju, pa ih dodati u bujon.

Nakon desetak minuta dodati kromir, naseckan na kockice, oljušten i sitno naseckan paradajz, listove celera, biber, list lovora i selen.

Kada krompir omekša, čorbu skinuti sa ringle i posuti naseckanim peršunom. Posoliti po ukusu i servirati sa kriškama limuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar