Način pripreme
Operemo povrće. Ljuštimo tikvicu i sečemo na sitne kocke. Isto tako ljuštimo i sečemo na kocke krompir. Šargarepe ljuštimo i rendamo na krupno rende. Očistimo luk i isečemo na sitno.
U šerpi s uljem i malo vode prodinstamo luk i šargarepu. Dodajemo jedno za drugim mleveno meso, koje smo razredili sa malo vode, tikvicu, krompir, začine - biber, so, peršun, čubar i mirođiju po ukusu.
Mešamo i prebacujemo smesu u posudu za pečenje. Nalivamo toplu vodu da se izjednači sa sastojcima. Stavljamo musaku da se peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Kad ostane skoro na masnoći, zalivamo musaku umućenim jednim jajetom, pola čaše kiselog mleka, jednom kašičicom brašna i dopečemo dok ne postane zlatasta.
Možemo da serviramo musaku s kiselim mlekom.