Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Piletina Tika Masala

Piletina Tika Masala

ElenaElena
Šegrt
23276
Piletina Tika Masala
Fotografije: Elena
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Mnogo aromatično i malo pikantno Piletina Tika Masala, samo za gurmane !"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 350 g
  • luk - 1 glavice
  • beli luk - dva čena
  • paprike - 1/2 komada, crvena
  • kisela pavlaka - 200 g
  • maslac - oko 25 g
  • ulje - oko 10 g
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • kari - 2 supene kašike u prahu
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • peršun - za posipanje
  • pirinač - 200 g Basmati
  • kokosovo brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju sa malo maslaca i ulja se izdinsta luk, beli luk i crvena paprika. Pileći file se iseče na kockice i dodaje u druge sastojke u tiganju.

Kad se piletina dobro proprži, dodaje sekisela pavlaka, paradajz pire, kari, kumin i nakraju kokosovo brašno i ostavljamo da vri 3-4 minuta na tihoj vatri.

Piletina se skida sa vatre i posipa peršunom. Dok se jelo priprema, u malu šerpu, na ringli, se stavlja pirinač sa malo karija i vrele vode, dva tri prsta iznad njega i ostavlja na tihoj vatri oko 10 minuta.

Tika masala se servira u širokom tanjiru, prvo se stavlja pirinač sa karijem i preko njega piletina sa karijem. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: