Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Korpice»Korpice sa domaćim kremom

Korpice sa domaćim kremom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Korpice sa domaćim kremom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
40
"Super efektne i veoma lake korpice za pripremu, kojima ćete počastiti goste"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada
  • šećer u prahu - 1 ½ šolje
  • maslac - 125 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - za meko testo
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • vanillin šečer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šečerom, dodajte meki maslac i vanilin šečer i ponovo umutite. U etapama dodajte brašno dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po prstima. Za pravljenje korpica trebaće vam specijalni metalni kalupi za korpice.

Malu lopticu testa stavite u metalni kalup, pritisnite prstima ka zidovima i dnu. Na isti način napravite sve korpice dok ne potrošite testo.

Poređajte kalupe u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se ispeku, ostavite da se korpice ohlade i izvadite ih iz kalupa.

Za krem, umutite jaja sa šečerom, dodajte hladno mleko i rastvorite u ovoj smesi brašno dok ne dobijete glatku smesu. Stavite smesu na slabu vatru i uz neprestano mešanje kuvajte dok ne dobijete ne previše gust krem. Malo pre nego što skinete krem sa vatre, dodajte vanilin šećer i promešajte.

Vrućim kremom uz pomoć kašike prelijte korpice i ostavite ih da se ohladi krem.

Ukrasite cvetićima od umućenog maslaca sa šećerom u prahu, u koje ste dodali malo boje za kolače, ili šarenim bombonicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: