bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Šaran punjen pirinčem

Šaran punjen pirinčem

K KK K
Kuvar
36616812
Šaran punjen pirinčem
Fotografije: Velislava Vasileva
1 / 6
05/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Aromatičan pečen šaran sa pirinčem - obavezno morate probati ovo nepretenciozno ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • crveni luk - 10 glavica, zreo
  • pirinač - 1 paka
  • so - po ukusu
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti i opere, stavlja se u pleh posut sa malo sirćeta da odstoji i da mu se ne izgubi miris.

Za to vreme se priprema nadev za punjenje šarana. Luk se iseče u tiganj i dinsta sa uljem i malo vode.

Kad bude gotov u njega se dodajte jedna šaka pirinča da se proprži i nakon toga se sipa jedna šolja vode da se pirinač potpuno skuva.

Kad bude polugotov se skida sa vatre i začini solju, biberom i čubrom.

Šaran se opere od sirćeta i puni nadevom koji smo pripremili sa pirinčem. Zašiva se, a preostali deo nadeva se stavlja pored šarana u pleh.

Odozgo se šaran iseče, prave se prorezi na 3-4 mesta. Preliva se sa dve čaše vode i prekriva folijom. Peče se u ugrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta i nakon toga se servira dok je još topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: