Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Zec punjen mlevenim mesom i pirinčem

Zec punjen mlevenim mesom i pirinčem

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Zec punjen mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: Jordanka Taseva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Ukusnog punjenog zeca spremili i tri dana jeli, pili i veselili se - takve priče mi pričamo"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 kg
  • mleveno meso - 1 kg, mešano
  • mladi luk - 2 vezice
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • čubar
  • orasi - 1 šaka, namrvljeni
  • ulje
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zeca, operemo i osušimo dobro. Blago namažite uljem i natrljajte solju, biberom i alevom paprikom.

U dubokoj posudi propržite iseckan na sitno luk i beli luk, dodajte mleveno meso, šaragrepu (iseckanu na sitne kockice) i pečurke. Dobro promešajte. Dodajte im očišćen pirinač i mešajte dok ne postane staklaste boje.

Začinite začinima po ukusu i promešajte. Sklonite s ringle. Dobijenom smesom napunite zeca i ostatak stavite u posudu oko njega.

Dodajte 3 šolje vode, zavijte u foliju i pecite na 180-200 stepeni. Po želji možete da dodate belo vino pre nego što zavijete folijom, oko 150 ml.

Kad procenite da je meso gotovo, odvijte da se zapeče. Za nekoliko minuta namažite maslacom, tako se dobija jedna ukusna korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: