Način pripreme
U šerpu sipajte vodu i ulje i ostavite da provri. Kada se to desi, dodajte brašno i mešajte nekoliko minuta, dok ne dobijete gustu smesu. Skinite smesu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Kada je smesa ohlađena, dodajte jedno po jedno jaje i nakon dodavanja svakog jaja dobro promešajte smesu. Dobićete gusto i lepljivo testo.
Na dno pleha, stavite papir za pečenje i uz pomoć kašike pravite eklere. Ostavite malo prostora između njih. Kada stavite poslednji ekler u pleh, ubacite ih u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite ih oko 30 minuta.
Dok se ekleri peku, pripremite krem. U šerpu sipajte mleko i ostavite ga da provri. Kada je spremno, dodajte umućena jaja sa šećerom i brašno, rastvoreno u malo vode. Mešajte neprekidno nekoliko minuta i dodajte maslac.
Promešajte ponovo dobro smesu. Na kraju dodajte vanile. Izvadite eklere iz rerne i ostavite ih da se ohlade. Kada su spremni, pažljivo ih presecite na pola i stavite krem. Gotove eklere pospite šećerom u prahu.