Način pripreme
Ugrevamo maslinovo ulje i u njemu dinstamo luk 5 minuta. Dodajemo pirinač i vermut i kuvamo, dok ne ispari tečnost.
Sipamo oko 200 ml vrelog bujona na tihoj vatri, dok pirinač ne upije tečnost. Nastavljamo da dolivamo bujon na isti način, dok ga ne potrošimo.
Kad pirinač bude gotov, skidamo sa vatre i u njega dodajemo umućeno jaje, parmezan, so i biber po ukusu. Promešamo i ostavljamo da se lepo ohladi.
Uključimo rernu na 200 stepeni i u nju stavljamo jedan prazan, namazan pleh.
U dubokom tanjiru pomešamo prezle sa solju i biberom.
Preko velike daske ili radne površine tanjiru rasporedimo smesu sa pirinčem na 8 jednakih delova.
U centar svakog dela stavljamo po 1 kockicu mocarele i oblikujemo krokete.
Uvaljamo ih u prezle, poređamo u vreo pleh i pečemo oko 30 minuta.
Serviramo odmah.