Lazanja sa pilećim mesom i Bešamel sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
28/08/2017
"Dobra lazanja se ne pravi brzo, ne pravi se lako, ali kada je pripremljena s mnogo ljubavi i želje, ne može da bude ne bude ukusna "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 776
  • Pregledi tokom meseca204
  • Pregledi tokom sedmice25
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Lazanja

Način pripreme

Počnite s pripremanjem Bešamel sosa. U maloj šerpi na tihoj vatri rastopite maslac i dodajte brašno, zapržite oko 2-3 minuta.

Dodajte hladno sveže mleko uz neprestano mešanje. Pojačajte vatru i mešajte dok se smesa ne zgusne, posolite i dodajte začine.

Ulijte pavlaku u sos i nakon što provri sklonite sa vatre gotov Bešamel.

U drugu posudu stavite pileći file u posoljenu vodu i kuvajte oko 5 minuta, izvadite meso i ostavite da se ohladi. Isecite ohlađeno meso na male kocke, a pečurke na sitno.

U tiganju zapržite pečurke u malo ulja, dodajte isečeno meso i pavlaku. Ostavite da krčka na slaboj vatri oko 5 minuta, posolite.

Namažite dno i zidove odgovarajuće posude za pečenje lazanje. Rasporedite 4 kašike sosa i poređajte 3 kore preko njega. Ponovo stavite sos, zatim polovinu smese od mesa.

Posle pospite narendanim kačkavaljem. Poređajte ponovo 3 kore, sledi sos i druga polovina smese od mesa. Poređajte poslednje tri kore i završite preostalim sosom odozgo.

Pospite ostatkom narendanog kačkavalja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar