Supa od šargarepe sa tikvicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
03/09/2017
"Prolećna supica od povrća, pravi balzam za stomak "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano490
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šargarepe - 500 g (7 - 8 komada)
  • tikvice - 500 g (mlade, 2 komada)
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 krupna stabljika
  • paradajz - 1 komad (veliki)
  • pirinač - 4 - 5 kašika
  • univerzalni začin - 1 kašika, vegeta od povrća
  • majoran - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ulje
  • so
  • peršun - vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u šerpu oko jednu šolju ulja da se zagreje, dodajte iseckani luk i narendane šargarepe na krupno rende.

Propržite na kratko i prelijte sa dva litra vode. Nakon što voda provri dodajte tikvice, isečene na kocke i stabljiku celera koju ste prethodno oljuštili ljuštilicom za krompir, da bi se odstranile žile. Promešajte i sipajte oprani pirinač, vegetu, majoran i biber.

Čim se pirinač skuva, dodajte paradajz, prethodno oljušten i isečen na sitne kocke. Supa se ostavi da vri, dok se paradajz ne skuva. Posolite još malo po ukusu. Na kraju pospite iseckanim peršunom.

Mnogo je prijatna da se jede hladna, posebno u vrelim letnjim danima. Ja je volim sa kriškama limuna ili garniranu sa kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar