Špikovan svinjski vrat

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8507
3
04/09/2017
"Ako ćete spremati svinjski vrat neka je po ovom receptu "
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 931
  • Pregledi tokom meseca87
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 2 kg, svinjski vrat bez kostiju
  • za marinadu
  • soja sos - 4 kašike
  • med - 3 kašike
  • senf - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 glavica, čenovi
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • kumin
  • pivo - 200 ml
  • krompir - 600 g
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćeno svinjsko meso se natrlja solju i biberom sa svih strana. Pomoću oštrog noža se prave mali razrezi u koje se goraju čenovi belog luka.

Sastojci za marinadu se promešaju dok se ne dobije ujednačena smesa u kojoj se marinira meso. Začinjen vrat se uvija u aluminijumsku foliju i stavlja se u frižider na minimum 12 sati.

Sledećeg dana folija se sklanja i meso se začinjava i ostalim začinima - kuminom i ruzmarinom.

Prebacuje se u prethodno podmazanu posudu za pečenje, preliva se sa 100 ml piva, uvija se aluminijumskom folijom i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta.

Posle se temperatura rerne smanjuje na 180 stepeni i vrat se peče oko sat do sat i 20 minuta. Folija se sklanja, dodaje se očišćen i na kocke isečen krompir, prekriva se maslacem, preliva se ostatkom piva i sve se peče dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar