Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen mlevenim mesom, pirinčem i krompirom

Paradajz punjen mlevenim mesom, pirinčem i krompirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Paradajz punjen mlevenim mesom, pirinčem i krompirom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
04/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Na pitanje punjeni paradajz ili punjene paprike pretpostavljate da je 98 posto anketiranih odgovorilo sa daaaaa"

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 komada, za punjenje
  • paradajz - 3 komada, srednji
  • krompir - 5 komada, srednji
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 1 šolja
  • mleveno meso - 500 g
  • maslinovo ulje - 5 - 6 kašika, ili ulje
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz sok - 1 šolja
  • peršun - svež
  • nana - suva
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Operete paprike u paradajz za punjene toplom vodom. Isečete im poklopce i sačuvate ih. Očistite od semenki paprike posolite s prstohvatom soli sa unutrašnje strane.

Paradajzu kašikom izdubite unutrašnjost i sačuvate je, njih iznutra pospete prstohvatom šećera. Poređate ih u posudu za pečenje i spremate nadev. U tiganju zapržite sitno isečen luk i beli luk dok ne omekšaju.

Dodate mleveno meso i mešate dok se ne rasitni. Dodajete paradajz sok, narendanu šargarepu na krupno rende i solite ako je neophodno. Dodajete začine, peršun, nanu, biber i alevu papriku. Dodajete pirinač i 3 šolje tople vode, kuvate dok pirinač ne nabubri.

Gotovim nadevom punite pripremljeno povrće i stavljate im poklopce. Isečete očišćen kormpir na krupne parčiće, solite ih i dodajete u posudu između punjenog povrća.

Odovjeno u posudi narendate na rende sačuvanu sredinu paradajza, malo šećera, biber i alevu papriku. Dodate im maslinovo ulje i 1 šolju tople vode. Smesom prelivate sadržaj posude za pečenje.

Pečete na 180 stpeni dok povrće ne ostane na masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: