Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama

Musaka sa tikvicama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Musaka sa tikvicama
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Znate li šta će nastati ako u receptu za musaku krompir zamenite tikvicama? Još ukusnija musaka!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • mleveno meso - 500 g, teleće ili mešano
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - pola paradajza iz konzerve
  • ulje - 100 ml
  • nana
  • so
  • luk - 3 struka mladog ili glavica crnog
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • jaja - 2 - 3 komada
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću u šerpi i propržite naseckani luk, nakon čea dodajete mleveno meso. Mešajte do se ne razdrobi i dodajte alevu papriku, oprani pirinač, brzo promešajte i dolijte 1 šolju tople vode. Začiniti začinima.

Prethodno očišćene tikvice isecite na kolutove. Namažite pravougaonu posudu za pečenje poređajte red tikvica, deo smes s mlevenim mesom i paradajz.

Sledi opet red tikvica, pirinač sa melvenim mesom i isečen pradajz. Ponovite još jednom ovaj red i završite odozo sa tikvicama. Dolijte oko 1 i po šolju vrele vode.

Stavite musaku sa tikvicama da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se tečnost ne upije.

Za preliv umutite jaja, kiselo mleko i brašno. Prelije skoro gotovu musaku i dopecite dok se ne stegne.

Možete da ukrasite musaku isečenim krastavcem i da dodate kiselo mleko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: