Način pripreme
Zagrejte masnoću u šerpi i propržite naseckani luk, nakon čea dodajete mleveno meso. Mešajte do se ne razdrobi i dodajte alevu papriku, oprani pirinač, brzo promešajte i dolijte 1 šolju tople vode. Začiniti začinima.
Prethodno očišćene tikvice isecite na kolutove. Namažite pravougaonu posudu za pečenje poređajte red tikvica, deo smes s mlevenim mesom i paradajz.
Sledi opet red tikvica, pirinač sa melvenim mesom i isečen pradajz. Ponovite još jednom ovaj red i završite odozo sa tikvicama. Dolijte oko 1 i po šolju vrele vode.
Stavite musaku sa tikvicama da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se tečnost ne upije.
Za preliv umutite jaja, kiselo mleko i brašno. Prelije skoro gotovu musaku i dopecite dok se ne stegne.
Možete da ukrasite musaku isečenim krastavcem i da dodate kiselo mleko.