Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Voćni tart sa gotovim kremom

Voćni tart sa gotovim kremom

Voćni tart sa gotovim kremom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Sve sa lisnatim testom i kremom od vanile je super ukusno"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 250 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • krem - 1 pakovanje intstant krema, vanila dr Oetker
  • maline
  • kupine
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • šećer u prahu - za posipanje
  • menta - listovi
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo se odmrzava, rasteže na radnoj površini i sa svih krajeva se odseku trake oko 2 cm.

Ostalo testo se stavi na papir za pečenje, krajevi se namažu vodom pomoću četke i lente se zalepe da se dobije pravougaonik.

Viljuškom se nabada dno i peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta dok se ka krajevima dna stavlja folija, a trake pravougaonika treba da dobiju zlatstu boju. Izvadi se i ostavlja da se ohladi.

U posudu se sipa hladno sveže mleko, dodaje se instant krem od vanile i mikserom se muti na velikoj brzini u homogenu smesu.

Sipa se krem u špric s nastavkom i šprica se preko osnove. Deo malina se pomeša sa 1 kašikom prah šećera i dobro se promeša. Sok se procedi kroz sito.

Tart se ukrašava malinama i kupinama, preliva se kašičicom soka od maline, dekoriše se listovima sveže mente, a trake se posipaju šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: