Način pripreme
Prethodno odišćene i skuvane puževe operite i prebacite u posudu. Prelijte ih sokom od pola limuna, biberom, solju i iseckanim čenom belog luka. Ostavite tako na 30 minuta minimum.
Za to vreme napravite smesu za pohovanje: U posudi umutite jaja sa pivom, dodajte so, biber i ljutu alevu papriku i dovoljnu količinu soli.
Postepeno dodajte brašno dok smesa ne dobije gustinu boze. Cilj je da smesa za pohovanje bude oštrog, pikantnog ukusa, tako da, probajte je i ako je potrebno dodajte još soli ili začina.
Puževe prvo uvaljajte u brašno, nakon toga nanižite na drvenu čačkalicu ili ražnjić. Uključite ringlu i stavite tiganj sa uljem da se ugreje.
Kašikom prelivamo gotove ražnjiće smesom za pohovanje, dok se svuda ne pokrije. Lagano se ocedi i prebaci u tiganj sa ugrejanim ulje. Prži se dok ne porumeni i okreću se sa obe strane.
Servirajte ražnjiće tople preko kriški limuna i listića peršuna. Ja sam koristila visoke čaše za sladoled, na dno sam stavila pola limuna preko kojih sam zabola ražnjiće. Idealno meze za pivo, vino i rakiju.
Priajtno i živeli!