Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Jesenji paprikaš

Jesenji paprikaš

Jesenji paprikaš
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Sjajan paprikaš sa ukusom omiljenog jesenjeg povrća Topao i aromatičan, poziva da bude pojeden"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 komada
  • tikvica - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • šaragrepa - 1 komad
  • praziluk - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • stari luk - 1 glavica
  • čubar
  • peršun
  • biber
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i tikvica se oljušte i iseku na srednje krupne kocke.

Očisti se jedan praziluk, jedan stari luk i sieče na sitno. Šargarepa je isečena na kocke, paprike - očišćene i isečene na trake.

U šerpi se zagreva ulje i proprže se luk i praziluk na minut. Dodaju se krompir i tikvica da se proprže. Sipa se na sitno isečene paradajz, aleva paprika i naliva se voda da pokrije sastojke.

Začinjava se solju, biberom, čubrom i ostavlja se da vri 10 minuta na umerenoj vatri. Dodaju se dve vrste isečene paprike i šargarepa, kuva se dok ne bude gotovo povrće.

Kada je gotovo, brašno se razredi sa malo vode i sipa se u paprikaš, uz pažljivo mešanje.

Isključuje se ringla i ostavlja da vri još 3-4 minuta.

Servira se posut peršunom.

Najukusniji paprikaš za sezonu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: