Marinirane pečene paprike u teglama

19/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Treba misliti i na zimnicu i zato vam predlažemo da pogledate kakve ukusne paprike u teglama je napravila naša čitateljka "
Priprema90 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno210 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 109
  • Pregledi tokom meseca755
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 6 kg, očišćene
  • beli luk - 100 g
  • peršun - 1 veza, svež
  • so - 2 kašike
  • sirće - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistite od semenki i ispecite. Kada se ohlade, oljuštite ih i stavite u duboku šerpu.

Začinite ih ostalim sastojcima, a pre nego što ih začinite, sitno iseckajte beli luk i peršun.

Sve dobro promešajte i ostavite ih 30 minuta da paprike upiju marinadu.

Dobijenu smesu isipajte u male tegle i kuvajte 10 minuta, da se sterilišu.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti