Način pripreme
Zagrejte blago sveže mleko, sipajte u njega šećer, kvasac i jednu kašiku brašna, promešajte i ostavite smesu da se blago aktivira.
Prosejte brašno u posudu, dodajte mu so, jaja, i belance, kašiku ulja, aktivirani kvasac i mesite dok se ne formira glatko i srednje meko testo. Ostavite gotovo testo u posudi dok ne udvostruči svoj obim.
Naraslo testo podelite na tri dela, od svakog razvijte koru debljine oko 0, 5 cm. Stavite prvu koru u odabranu posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Namažite koru maslacem i pospite namrvljenim sirom, ponovite isto s drugom korom i pokrijte trećom.
Isecite dobijenu pogaču na 12 mesta, ali ne rasecajte sredinu, uvrnite svako parče na unutra (kao na fotografiji).
Namažite pogaču žumancem pomešanim s kašičicom ulja i ostavite pogaču da udvostruči svoj obim. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta ili dok ne bude gotovo.