Pržena pita iz tiganja

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
24/09/2017
"Majstorsko odeljenje - eto kako se pravi pržena pita u tiganju "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 402
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju sa malo ulja stavite prvu koru, celu bez sečenja, tako da sredina kore bude u tiganju, a krajevi da budu vani.

Jaja umutite sa svežim mlekom i pitu ređajte na sledeći način: Prva kora sa krajevima van tiganja, preko nje sipajte deo smese od mleka sa jajima i malo ulja.

Ztim stavite dve kore preko, isečene, tako da se uklapaju u oblik i veličinu tiganja. Preko njih stavite treću, a preko nje mvljeni sir i sitno iseckan peršun.

Kore ređajte dok vam ne nestanu. Na kraju, krajeve prve kore vratite u tiganj.

U početku se pita prži na slaboj temperaturi, a zatim se vatra poveća. Kada se isprži sa jedne strane, okreće se na drugu. Najlakše se okreće pomoću tanjira. Prži se i sa druge strane.

Kada je još malo pa gotova, probodite je nožem na nekoliko mesta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar