Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa topljenim sirom i pavlakom

Piletina sa topljenim sirom i pavlakom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Piletina sa topljenim sirom i pavlakom
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Najukusniji sos za piletinu koji smo dosad probali"

Potrebni sastojci

  • piletina - 1/2 kg, bez kosti
  • topljeni sir - 400 g, sa 25 - 30% masti
  • pavlaka - 300 g, 15 - 20% masti
  • biljno ulje - 2 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičics, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu od ulja, senfa, soja sosa 1/2 kašičice bibera i malo soli.

Meso iseckajte na zalogaje i dobro potopite u marinadu. Neka tako odstoji oko sat vremena.

U zagrejanom tiganju propržite meso sa marinadom oko 2 minuta.

U vatrostalnu posudu sa poklopcem poređajte komadiće mesa, sir, isečen na listiće, pavlaku i preostali biber.

Stavite u rernu i pecite oko sat vremena na 160 stepeni, a nakon što provri, dobro promešajte.

Poslužite jelo dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: