Način pripreme
U mini pekaru se stavljaju svi sastojci bez brašna i kvasca. Dodajte izmrvljeni kvasac i 800 g brašna. Uključite na program mešenje+narastanje testa.
Čim testo počne da se mesi i oblikuje, počnite postepeno da dodajete brašno dok ne prestane da se lepi po ivicama.
U posudu izrendajte mocarelu i u drugu sitno isecite kobasicu. Ja sam koristila čorizo, ali vi možete da stavite kobasicu koju volite.
Izvadite nadošlo testo preko brašnom posute radne površine. Podelite ga na 14-15 komada i oblikujte lopte. Svaku loptu stavite u dlan i pritisnite drugom rukom.
Uz pomoć četke premažite sredinu paradajz pireom. Stavite nekoliko komadića kobasice i po jednu supenu kašiku mocarele.
Zatvorite krajevima i poređajte zbijeno u namazan pleh. Pokrijte i ostavite ponovo da nadođe.
Umutite žumance sa dve supene kašike svežeg mleka, namažite pogaču i pospite susamom.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.