Najukusnija i jednostavna penjurlija

11/10/2017
"Priprema se izuzetno brzo, a njen miris opija naša čula "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 191
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • gotovo testo - 1 paket
  • sir - 150 g
  • mast - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavite testo, rastopite svinjsku mast. Razbijte jedno jaje i počnite da mesite testo, dodajte malo od masti.

Nemojte se plašiti zato što se dobija kao kaša za kolač, mast treba lepo da upije jaje.

Na kraju dodajte mrvljeni sir. Namažite pleh mašću ili uljem i pospite sa malo brašna.

Sipajte smesu i ostavit ena toplom da nadođe. Pre pečenja namažite drugim jajetom.

Pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga izvadite i namažite maslacem.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar