Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Najukusnija i jednostavna penjurlija

Najukusnija i jednostavna penjurlija

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Najukusnija i jednostavna penjurlija
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Priprema se izuzetno brzo, a njen miris opija naša čula"

Potrebni sastojci

  • gotovo testo - 1 paket
  • sir - 150 g
  • mast - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavite testo, rastopite svinjsku mast. Razbijte jedno jaje i počnite da mesite testo, dodajte malo od masti.

Nemojte se plašiti zato što se dobija kao kaša za kolač, mast treba lepo da upije jaje.

Na kraju dodajte mrvljeni sir. Namažite pleh mašću ili uljem i pospite sa malo brašna.

Sipajte smesu i ostavit ena toplom da nadođe. Pre pečenja namažite drugim jajetom.

Pecite u ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga izvadite i namažite maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: