Sveži kupus sa orzom

16/10/2017
"Recept za sve koji obožavaju ukusne gozbe bez mesa "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano901
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 srednja glavica
  • paradajz - 500 g, mleven iz tegle
  • lovorov list
  • peršun
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
  • limun - 1, samo sok
  • orzo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus, pololite ga i izgnječite.

Stavite pola kupusa u šerpu i pokrijte polovinom paradajza. Pospite biberom i alevom paprikom.

Stavite preostali kupus preko i sipajte preostali paradajz. Ponovo pospite biberom i alevom paprikom. Dodajte 3-4 supene kašike masti, sok od limuna, lovorov list i sipajte vodu do sredine šerpe.

Stavite da se kuva na tihoj vatri dok ne bude gotovo. Dodajte orzo, sipajte oko 2 šolje vrele vode i promešajte.

Ostavite da se krčka dok pasta ne bude gotova.

Gotovo jelo pospite peršunom ili mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar