Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Čorba od kupusa po autentičnom receptu

Čorba od kupusa po autentičnom receptu

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Čorba od kupusa po autentičnom receptu
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Evo kako se pravi poznata čorba od kupusa, o kojoj svi govore Neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • fida - 1 - 2 šake
  • rasol - 1.5 l
  • brašno - 2 supene kašike, prešečeno
  • biber
  • čubar
  • estragon
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na zalogaje i pržite sa svih strana u ugrejanoj masti. Dodajte stno iseckan praziluk, a kad praziluk omekša, začinite čubrom i biberom.

Sipate malo tople vode, koliko da pokrije sastojke i dinstajte dok meso ne bude gotovo.

Kad meso bude gotovo, sipajte rasol i dodajte fidu. Kad fida omekša, zapržite supu sa 2 supene kašike prepečenog brašna, pomešanog sa malo vde. Začinite i estragonom i servirajte. Neka vam je ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti