Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba sa ćufticama, maslacem i pirinčem

Čorba sa ćufticama, maslacem i pirinčem

IvelinaIvelina
Šegrt
129
Čorba sa ćufticama, maslacem i pirinčem
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Mi prosto obožavamo ovu belu čorbu sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - za ćuftice
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 1/2 komada
  • so
  • ulje
  • pirinač
  • peršun
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite napravljene ćuftice od mlevenog mesa, luka, šargarepe i pola narendanog paradajza da se kuvaju u vodi (količina po vašoj želji).

Kada su ćuftice dobro skuvane, upržite maslac, pirinač i 2 kašike brašna.

Dodajte malo vode u zapršku i ostavite na vatri da se kuva. Kada zaprška prokuva, sipajte je u čorbu.

Čorbu stavite na vatru i naseckajte peršun u nju. Ostavite je da malo provri na slaboj vatri.

Skinite čorbu sa vatre i ostavite je da se ohladi. Napravite hladnu zapršku od jednog žumanca i kiselog mleka i sipajte je u čorbu. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: