Lignje punjene pirinčem

24/10/2017
"Ako ste obožavaoci mediteranskog uksa, došli ste na pravo mesto. Danas ćemo pripremiti neodoljive, punjene lignje "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano688
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lignje - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja, kuvan
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1/2 šolje
  • paradajz - 3 zrela
  • peršun - iseckan
  • crno vino - 1/3 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje se očiste, sačuvaju se samo pipci i telo.

Ugrejte ulje i propržite luk sa sitno iseckanim pipcima.

Dodajte mleveni paradajz, vino, peršun, so, biber i pirinač.

Kuvajte tako dok ne ispari višak tečnosti, nakon toga punite lignje.

Poređajte ih u namazan pleh i stavite da se peku oko 1 sat u umerenoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar