Ekonomična čorba od tikvice

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
25/10/2017
"I samo sa jednom tikvicom, fantastična letnja čorba - da li vam je poznata ova priča?"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano371
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i oljuštite tikvicu. naseckajte je na male kockice. Luk oljuštite i sitno naseckajte, a beli luk ispasirajte. Stavite luk, beli luk i tikvicu u šerpu. Dolijte 3-4 kašike ulja i pola šoljice vode. Pospite biberom i posolite po ukusu i sve izdinstajte.

Kada ostane na masnoći, dodajte 2 kašike pirinča, alevu papriku - 1 kašičicu, kašiku brašna i sitno naseckanu mirođiju.

Dolijte 1 litar vode i kuvajte čorbu dok se povrće i pirinač ne skuvaju, oko 20-30 minuta.

Napravite hladnu zapršku od kiselog mleka - 4 kašike. Čorbu možete poslužiti i toplu i hladnu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar