Topla čorba od leblebija

31/10/2017
"Odlična supa bez mesa, koja ugreva dušu "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 880
  • Pregledi tokom meseca206
  • Pregledi tokom sedmice33
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 tegla (540 g)
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • paradajz - 350 g, na kockice
  • aleva paprika
  • so
  • začini - po ukusu
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno isečemo i dinstamo u ulju. Nakon toga stavljamo sitno iseckan beli luk i alevu papriku i pržimo na kratko.

Stavljamo vodu i sačekamo da provri. Kuvamo dok ne budu gotovi luk i šargarepa, nakon toga stavljamo leblebije i ostavljamo da vri još 15-20 minuta, dodajemo začine i malo izgnječen paradajz.

Po želji moežte zgusnuti čorbu sa malo brašna rastvorenog u vodi.

I za one koji ne vole čorbe bez mesa - možete stavii malo slanine, isečene na kockice i da je propržite u suvom tiganju. Kad sipate čorbu u tanjir, možete je posuti slaninom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar