Prolećna pogača

05/11/2017
"Iskoristite bogate darove proleća i pripremite sočnu prolećnu pogaču sa svežim zeljem "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano324
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleko i vodu u posudi. Dodajemo šećer i kvasac. Ostavljamo da se aktivira desetak minuta. Zamesimo meko testo zajedno sa preostalim sastojcima. Ostavljamo da nadođe sat-dva.

U malo ulja prodinstamo spanać, zelje i mladi luk. Skidamo sa vatre i u njih dodajemo isečena jaja, si i so po ukusu. Nadošlo testo razvlačimo rukama na radnoj površino.

Sipamo nadev i pažljivo zavijamo krajeve. Okrećemo naopako i lagano pritiskamo. Stavljamo u namazan pleh. Uz pomoć tanjira ocrtamo centar.

Isečemo na 12 komada. Svaki se uzima i okreće na gore sa prorezom. Ostavljamo da nadođe, namažemo žumancem, umućenim sa malo svežeg mleka i pečemo na 200 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar