Pasulj sa kupusom i telećim ćufticama

08/11/2017
"Uživajte u jedinstvenom ukusu ove zaboravljene bugarske gozbe "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano239
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pasulj i ocedite ga. Pomešajte mleveno meso sa začinima i belim lukom. Napravite ćuftice i uvaljajte ih u brašno. Ispržite ih u ugrejanom ulju.

U istoj masti propržite isečen luk i paprike. Dodajte isečen kupus i paradajz pire. Kad se proprži malo dodajte brašno i začine.

Dodajte kuvani pasulj i sipajte oko 1 šolju tople vode (ako je potrebno sipajte još). Promešajte i skinite sa vatre. Rasporedite pasulj u đuvečare. Dodajte po nekoliko ćuftica i lagano promešajte.

Stavite poklopce i pecite na 200 stepeni oko jedan sat. Pospite iseckanim peršunom i po želji ljutom paprikom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar