Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte»Kule od povrća sa telećim ćufticama

Kule od povrća sa telećim ćufticama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Kule od povrća sa telećim ćufticama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
13/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kada u grudima kulinara bije srce umetnika, na stolu nije samo jelo već prava slika ukusa"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • kumin
  • biber
  • so
  • tikvice - 1 komad
  • patlidžan - 1 komad, mali
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada
  • biber
  • so
  • šećer - 1 - 2 prstohvata
  • čeri paradajz - po želji
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite meso zajedno s lukom u multipraktiku. Dodajte začine i oblikujte male ćuftice - 8 komada. Ispržite ih u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatastu boju. Isecite patlidžan na krugove debljine 1 cm.

Pospite ih solju i ostavite 30 minuta. Operite ih hladnom vodom i osušite. Isecite i tikvicu na krugove iste debljine. Poređajte kulice ređajući tikvicu, ćufticu, patlidžan, ćufticu, tikvicu i povežite ih šišom.

Tako uradite i sa ostalim sastojcima. U tiganj sipajte malo ulja i propržite luk i beli luk. Dodajte narendan paradajz, pospite solju, šećerom i biberom. Promešajte dobro i sipajte sos u posudu za pečenje. Poređajte kulice u posudu i zapecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite i preko svake stavite po jedno parče kačkavalja i čeri paradajz. Vratite nazad u rernu na 4-5 minuta

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: