Konkilie sa patlidžanom i tikvicama

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
14/11/2017
"Imate tačno pola sata da pripemite konkilie testeninu sa palidžanom i tikvicama - hoćete li uspeti?"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • konkilie - 400 g, makarone
  • tikvice - 2 komada, isečene na kriške
  • patlidžan - 1 komad, isečen na kriške
  • luk - 1 komad, glavica
  • ulje - 4 supene kašike
  • beli luk - 4 komada, izgnječeni čenovi
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na kružice, posolite i ostavite da se ocede oko 30 minuta.

Tikvice takođe isecite na krugove.

Iscedite patlidžan zajedno sa tikvicama i propržite u ulju sa seckanim lukom.

Dodajte i beli luk u smesu i dinstajte nekoliko minuta.

Testeninu konkilie skuvajte prema uputstvu na pakovanju, nakon toga je ocedite i stavite u tanjir.

Stavite i preostalo ulje, promešajte i stavite gotov patlidžan i tikvice.

Servirajte sa sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar