Postan seoski paprikaš od krompira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
25/11/2017
"Samo na selu znaju kako da naprave i najobičniji paprikaš od krompira ukusniji od pečenog mesa "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 703
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i zajedno s očišćenom šargarepom se iseče na sitno. Stavljaju se u šerpu sa malo ulje i vode da se izdinstaju.

Nakon što omekšaju dodaje se paprika i disntanje se nastavlja. Dolazi red na oljušten i krupno isečen krompir. Sve se promeša.

Nakon što se izdinsta krompir dodaje se paradajz, koji je prethodno isečen na sitno ili samleven.

Dodaje se so po ukusu, biber i aleva paprika i malo suve nane. Doliva se voda i jelo se ostavlja na umerenoj ringli dok se ne skuva krompir.

Malo pre nego što je gotovo dodaje se kašika brašna razmućena u malo vode. Nakon što se skloni paprikaš sa ringle posipa se svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar