Ćuftice od peršuna i pirinča

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77363
25/11/2017
"Kao pravi eksperti za ćuftice ove vam preporučujemo od srca - jedinstveni su "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano625
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavljamo pirinač da se skuva u blago posoljenoj vodi.

Strukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno.

U odgovarajućoj posudi pomešamo ohlađeni pirinač, peršun, dva jaja, kiselo mleko, sodu, sirće, kumin, biber i so. Dobro promešamo.

Dodajemo brašno i namrvljeni sir. Ponovo promešamo. Treba da se dobije gusta smesa.

Ostavljamo da odstoji 5 minuta.

Kašikom za sladoled grebemo od smese i spuštamo u umereno zagrejanu masnoću, a svaku loptu odozgo pritiskamo kašikom, da se blago spljeska.

Kad se zarumeni s donje strane okrećemo je na drugu stranu. Izvadimo na kuhinjski ubrus da upije suvišnu masnoću.

Ćuftice se serviraju tople sa sosom od belog luka ili kiselim mlekom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar