Prženi šaran sa kukuruznim brašnom

03/12/2017
"Prženi šaran i hladno pivo - takve đakonije nema!"
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 178
  • Pregledi tokom meseca219
  • Pregledi tokom desmice115
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - pko 1, 5 kg, kotleti ili parčići
  • so
  • biber
  • limun - 1 komad
  • kukuruzno brašno - 1 šolja ili više, za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro posolite parčiće ribe i pospite ih biberom i isceđnim sokom od limuna.

Ostavite da odstoje tako 30 minuta, zagrejte masnoću za prženje u dubokom tiganju.

Svako parče ribe dobro uvaljajte u kukuruzno brašno, prethodno pomešano sa malo soli i bibera i pržite dok ne bude zlatasto sa obe strane.

Gotovu ribu ocedite na rešetki, ispod koje je papir za pečenje.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar